woensdag 28 mei 2008

Workshop nummer 3: plastic en aluminium

(23 mei)

Vrijdagmiddag rond de klok van half 6. Serena zit voor het Desycle Center heerlijk in de zon haar plastictasjes-regenjas te versieren met stiksels ook gemaakt van plastic tasjes. “Als ik eenmaal met iets bezig ben, dan moet het ook echt fantastisch worden. Dus hoeveel tijd erin gaat zitten maakt niet uit, ik ga lekker door.” Anette houdt haar gezelschap en rolt het pas geknipte plastic draad op. Eigenlijk wordt het nu ook wel tijd dat de coaches komen.. we krijgen honger! Zeker na het zien binnenkomen van de ingredienten die Irma mee heeft gebracht voor het maken van echt originele mexicaanse Tostadas!

Het is 18:00u geweest en ook al zijn er maar drie coaches present, we gaan eten. Gaby legt uit hoe zo’n Tostada precies te maken. Het zou leuk zijn hier ook instructie voor te schrijven oppert iemand. Ze smaken verrukkelijk! Gelukkig verschijnen niet veel later steeds meer coaches ten tonele. Na het diner en een groot applaus voor Irma verhuizen we de boel naar binnen om te beginnen met de workshop.

De avond begint met een strake presentatie van Ivo over het onderwerp van vanavond: plastic en aluminium. Ondersteund met een aantal filmpjes krijgen we te zien hoe aluminium gemaakt wordt en hoeveel plastic per jaar er gereycled wordt. Dat is beide niet laf!

Hierna verteld Serena over haar plastictasjes-regenjas. Ze krijgt ontzettend veel complimenten, maar dan ziet hij er ook echt heel bijzonder uit. Ze geeft ook een kleine demonstratie over hoe uit een plastic tas een draad te knippen in korte tijd. De coaches zijn erg enthousiast!

Ook Gaby geeft een kleine demonstratie: hoe te strijken met plastic en aluminium. Ze laat zien door het strijkijzer maar een seconde lang over een chipszakje te laten gaan wat voor vorm deze dan aanneemt en wat je er dan mee kunt maken. Stylishe portemonees bijvoorbeeld. Ook karton is goed te strijken. Neem een melkpak (goed schoon natuurlijk) en leg deze op een mal. Strijk hem dan zoals je wilt en je zult versteld staan van het resultaat.

Gaby en Lua druk aan de strijk

Caro bewijst: alles is strijkbaar!

Tijd om het zelf de handen uit de mouwen te steken. Een groep gaat haken met plastic en een groep stort zich op het strijken. Er zijn zelfs een paar vrouwen bezig met het strijken van plastic op meegebrachte t-shirts. Wat een creatieve groep hebben we hier toch. Iedereen inspireert elkaar weer en het is een gezellige boel. Vanavond is er ook een fotografe aanwezig die van alle coaches portretten maakt. Terug te zien op de tentoonstelling.

Wendy is bezig met het maken van een tas van melkpakken. Ze heeft alles uitgeknipt en verzameld en verteld over haar bedoelingen aan Irma. It’s going to be very fashionable, very 2008! Helaas kan ze hem vanavond niet afmaken, er is ‘too little time’. Een avond in het Desycle Center blijkt niet genoeg voor een aantal coaches. “Nu moet ik weer twee weken wachten!” Een aantal gaan nu ook thuis aan de slag. “Over twee weken willen we geweldige creaties zien,” zegt Gaby. En dat komt goed hoor!

Birgit met haar riem van gestreken Albert Heijn tassen

Henny en haar creaties: t-shirt, armbanden en hoedje

Ook de allerjongsten zijn van harte welkom! Zoals hier de kleinzoon van Fattouma

Caro en Ricardo

Geen opmerkingen: