dinsdag 13 mei 2008

Brainstorm Desycle Rally

Op dinsdag 22 april 2007 ging de Brainstorm Desycle Rally van start. Om 10.00 uur kwamen de designers binnendruppelen. Caro & Gabriëla gaven een introductie en uitleg van het Desycle project aan de designers. Voor die dag kregen de designers de volgende opdracht. Verken de buurt, wat valt je op, maak foto’s, praat met iemand uit de buurt en ga lunchen.
Zo gezegd, zo gedaan de groep werd opgesplitst in twee paren en elk paar ging een andere kant op om alle informatie en inspiratie te verzamelen.
Aan de hand van al deze informatie vond er in de namiddag een delen van ervaring plaats tussen de designers en werden de hoofdthema’s voor Geuzenveld besproken.

Op donderdag 24 april 2007 begon de 2e dag van de Desycle Rally. De dag begon met een korte kennismaking van iedereen, gezien er een aantal andere ontwerpers bij waren gekomen. Na de kennismaking mochten de ontwerpers direct aan de slag. Ze mochten in de dozen met materialen speuren en moesten binnen een kort tijdsbestek verschillende producten ontwerpen. Nadat de tijd om was werden de producten besproken. Het zien van alle ideeën die op tafel kwamen zorgde voor veel interactie, inspiratie en creativiteit. Aan de hand van een lijst met onderwerpen werden er binnen no time een groot aantal ideeën uitgewisseld voor onderwerpen als mode, tassen, meubels, merchandise maar ook voor verschillende mogelijkheden voor de expositie in het Westergasfabriek.

Na intensief ideeën op tafel te hebben geworpen kwamen aan het einde van de dag de toekomstige coaches. Ze kwamen om te stemmen op de leukste en meest interessante producten die de ontwerpers die dag verzonnen hadden om te gaan produceren.
In samenspraak met de coaches zullen deze producten uitgewerkt en gerealiseerd worden voor de tentoonstelling in juni in het Westergasfabriek.


Door Serena Koot

Geen opmerkingen: