donderdag 8 mei 2008

De eerste workshop

(18 april) Elf (nog) potentiële coaches en zeven desyclers begonnen de eerste workshop met een lekkere pizza-met-salade maaltijd. Eten brengt mensen tot elkaar en breekt het ijs met de buurman. De meesten kwamen in kleine groepjes van twee of drie en al smullend begon de hele groep los te komen.

Na het eten was het tijd voor een korte voorstelronde van het desycling team en een project update door Caro en Gaby. Wat stond er voor vanavond allemaal op het programma: vooral veel activiteiten en veel creativiteit!

Activiteit nummer één: Maak een collage van plaatjes uit tijdschriften die iets zegt over jouw leven. Iedereen ging hard aan de slag met knippen, plakken en scheuren. De een had genoeg aan enkele plaatjes een ander plakte het hele stuk karton vol.



Hierop volgde activiteit nummer twee: nadat ieder zijn collage had ingeleverd werden deze weer willekeurig uitgedeeld. Nu was het de bedoeling dat ieder iets ging maken nav de collage voor de persoon die de collage had gemaakt. Had was niet bekend wie die persoon was natuurlijk. Er werd flink gebruik gemaakt van de verschillende materialen die op tafel lagen: chipszakjes, servetten, blikjes en bekertjes. Na tien minuten moest iedereen uitleggen wat ze hadden gemaakt en waarom.


Voor de derde activiteit werd de hele groep gehusseld zodat iedereen bij ‘onbekenden’ in de groep zat. Er werden drie groepjes gevormd. Ieder groepje ging nav de verschillende product categorieën (merchandise, gebruiksvoorwerpen, meubels) een brainstorm houden. Het was de bedoeling zoveel mogelijk ideeën op papier te zetten die tot producten zouden kunnen leiden. Papieren kralen, tassen van autobanden, kamerscherm en hangstoel van tetrapakken, badmat van elektradraad, pillendoosjes etc.etc. Het zijn een aantal van de ideeën die opgeschreven en getekend werden.


Het moment suprème van de avond brak aan: het toetje! Gekkigheid, het grote moment was natuurlijk het ondertekenen van de contracten. Een ontzettend geslaagde avond, want bijna alle contracten zijn weer ingeleverd bij Caro en Gaby. Op naar de volgende workshop!


Geen opmerkingen: