woensdag 7 mei 2008

Wijktour door Geuzenveld

Gewapend met camera en fototoestel trokken Caro, Gaby, filmmaker Ricardo en Sieneke er begin april op uit om de wijk beter te leren kennen. De wijk en vooral haar bewoners. Een route werd uitgestippeld en we gingen op pad. Caro stapte op praktisch iedereen af die in haar weg kwam. Ze ondervroeg de mensen waarom ze in Geuzenveld woonden en hoe het hen daar beviel. Velen gaven aan dat het groen in de wijk een groot pluspunt is. Ook is de gemeente bezig met een grootschalige renovatie waardoor de wijk in zijn geheel er beter uit gaat zien en het nieuwe mensen aantrekt. Aan de andere kant is er nog veel zwerfvuil en de renovatie kost juist ook een aantal mensen de mogelijkheid tot goedkoop wonen. Zeker is dat de wijk bestaat uit een grote verscheidenheid etniciteiten: Surinamers, Turken, Marokkanen, Afrikanen, ze leven hier allemaal naast elkaar.

Niet alleen de mensen op straat vormden de doelgroep tot aanspreken. Ook stonden een aantal afspraken gepland met verschillende stichtingen. Als eerste stond Stichting Dock op het programma. Marleen en Ikram vertelden hier over wat Stichting Dock inhoud en met wie zij werken. Voor de jongeren in de wijk organiseren zij middagen en avonden met culturele activiteiten. Omdat de hele wijk de doelgroep vormt voor project Desycling willen we graag in contact komen met deze jeugd.

dames van Stichting Dock

kunst van Stichting De Brug

Daarna begaven we ons naar Stichting De Brug. Een soort huis waar vooral ouderen naar toe komen voor gezelligheid. Hier spraken we met de dames van de creatieve middag, Sylvia en Agnes. Zij leken uitstekende kandidaten te zijn voor een coachrol. En dat zijn ze ook!


Ricardo in de zon voor het Desycle Center

Geen opmerkingen: