dinsdag 8 april 2008

Team Desycling Amsterdam 2008


Een korte introductie van alle teamleden:


(copyright foto Anette: Kathy Hermanns)

Gabriela Bustamante en Caro Isern – initiatiefneemsters
Gabriela Bustamante is industrieel ontwerper en Caro Isern architect, allebei gespecialiseerd in duurzaamheid, samen vormen ze het design studio Latin Sisters Design Productions (LDSP). LSDP legt zich toe op het bestuderen van maatschappelijke vraagstukken en het ontwikkelen van strategieën die een bijdrage leveren aan die vraagstukken. De kracht van LSDP ziet in de integrale aanpak van wetenschappelijk onderzoek in combinatie met de latijnse spontaniteit die resulteert in heel pragmatische oplossingen.

Anke Verhees – project manager
Van jongs af aan is Anke al aan het organiseren. Nu ook professioneel met haar bedrijfje Andersom. Anke is de productie manager van dit project.

Jelle Maijer – Na boswachter geweest te zijn in Zwitserland en een groot sociaal bouwproject te hebben geleid in Mozambique is Jelle terug in Amsterdam. Hij studeert bij Concern en voor Deyscling coördineert hij de invulling van de tentoonstelling. Voor het Desycling Project is hij verantwoordelijk voor het interieurdesign van de tentoonstelling in de Westergasfabriek.

Sieneke Toering – communicatie
Vers uit de schoolbanken en vol enthousiasme om te leren hoe te communiceren in de professionele wereld. Als assistent project manager zal zij de contacten houden met de pers, de weblog up to date houden en meehelpen met de documentaire. Alles wat communiceert.


Onze enthousiast stagiairs:

Miren Arrieta – Miren gaat in september beginnen met haar masters Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit in Delft. In Spanje heeft ze haar bachelor Industrial Design afgerond met een specialisatie in ‘technical engineering’.

Merel de Haes – student interieur design voor tentoonstelling
Voor een stage van zes weken Merel besloot dat Amsterdam hiervoor de meest geschikte plaats was. Afkomstig uit Mechelen (BE) studeert Merel nu interieur architectuur in Brussel. Voor het Desycling Project participeert ze in het interieurdesign van de tentoonstelling in de Westergasfabriek.

Ivo Vegter – student product ontwerp
Net als Erwin heeft Ivo ook een passie voor design. Als student Engineering, Design en Innovation aan de Hogeschool van Amsterdam richt hij zich meer op de technische aspecten van design.

Onze enthousiast uitgenodigd designers:

Serena Koot – Serena noemt zichzelf geen fashion designer, maar ze is het eigenlijk wel. Ze is specialist in borduren en het liefst maakt ze hele grote wandkleden. Daarnaast houdt ze ontzettend van de natuur.

Jarl Schulp – Jarl is een freelance ontwerper en studeert net als Jelle bij Concern. Voorheen heeft hij aan de Kunst Academie in ’s Hertogenbosch gestudeerd.“Van het papier af de ruimte in. Grafisch ontwerpen kan veel verder.” En dat doet Jarl ook bij Desycling: ontwerpen met afval.

David Graas – David studeerde Product Design aan de Gerrit Rietveld Kunst Academie in Amsterdam. Sinds 2004 werkt hij als designer waar hij zijn producten focust op milieuvriendelijkheid en betaalbaarheid. David werkt erg graag met karton en de vorm van verpakkingen.

Rachel Jenkins– De half Mozambiquaanse, half Ierse Rachel heeft haar masters aan de Design Academy gedaan in Eindhoven met als richting humanity. Momenteel is ze designer en art-director in alle soorten media die haar interesseren.

Anette Kithier – Na de studie industriële vormgeving aan de Universität für Angewandte Kunst in Wenen/Oostenrijk en aan de Rietveld Akademie in Amsterdam gevolgd te hebben heeft Anette een eigen ontwerpbureau opgezet. Ze woonde eerst in Wenen, verhuisde naar Amsterdam voor vier jaar en is nu terug in Duitsland in Düsseldorf. Anette’s favoriete afvalmateriaal zijn plastic flessen.

Geen opmerkingen: