dinsdag 8 april 2008

Open dag Desycling: gezelligheid en inspiratie!

Afgelopen zaterdag 5 april druppelden vanaf 13:00u de buurtbewoners van Geuzenveld-Slotermeer binnen in het Desycle Center aan de Johan van Kuyckstraat. Het Desycle Center is het buurthuis dat we tijdelijk hebben omgetoverd voor het project Desycling Amsterdam 2008.


De bewoners konden onder het genot van lekkere sandwiches, gebraden kippenvleugeltjes en frisse salades rustig rondkijken naar afvaldesignproducten die in een eerder project gemaakt waren. De verschillende tasjes van chipszakken en plasticzakjes riepen veel enthousiaste reacties op. Dit wilden vooral de jonge meisjes en moeders zelf ook wel als accessoire hebben! De allerjongsten storten zich samen met industrieel ontwerper Ivo op het afmaken van het Desycle Center bord, gemaakt van shampooflesjes van hotels. De oudsten nestelden zich samen met een drankje op de bank voor het projectiescherm waar foto’s te zien waren van de vooruitgang van het project tot nu toe.
Caro en Gabriela stelden zich aan de ongeveer dertig geïnteresseerden voor en gaven daarna een spontane presentatie over het project. De Latijnse dames weten wel hoe op deze koude dag de bewoners van de buurt warm te maken voor iets spannends en nieuws. Er kwam een discussie op gang over afval en het probleem. Men was het erover eens dat het verzamelen en hergebruiken voor het maken van design producten een ontzettend leuk idee is.
Na de presentatie werden voor de camera een aantal bewoners geïnterviewd.Project Desycling wil iedereen bij het project betrekken. Hiervoor wordt er gezocht naar enthousiaste voortrekkers die als coach willen optreden. Tien mensen worden opgeleid tot Desycle coach en zijn uiteindelijk in staat om zelf mensen designproducten te leren maken en kunnen zelf workshops gaan geven.Verder was het een gezellige boel. Een van de grootste doelstellingen van dit project is dan ook op een leuke manier sámen iets te doen aan het afvalprobleem. Een zeer geslaagde dag!

Geen opmerkingen: